Ciasto zwycięzcy

Dziś nadszedł moment, na wykonanie zwycięskiego przepisu Pani Dorotki. Jeszcze raz GRATULUJĘ! Niebawem przygotuje małą nagrodę niespodziankę – jak tylko będzie okazja na spotkanie to ją wręczę .
A tymczasem, zdradzę Wam moje wrażenia! Ciasto mimo, że nie wymaga pieczenia jest dość pracochłonne i wymaga czasu.

Ale WARTO!

Jeszcze raz podaję przepis:
Krówka bez pieczenia

Składniki:

1 l mleka

2 duże paczki krakersów

3/4 szklanki cukru

2 małe śmietanki 30%

10 dag płatków migdałowych

3 łyżki żelatyny

1 cukier waniliowy

25 dag masła

1 szklanki mąki pszennej

1 duża łyżka mąki ziemniaczanej

1 budyń waniliowy

1 jajko

1 puszka krówki

Przygotowanie:sdr

W 1,5 szklanki mleka roztrzepać obie mąki, budyń i jajko. Resztę mleka zagotować z masłem, cukrem, cukrem waniliowym. Roztrzepane mąki wlać na gotujące się mleko cały czas mieszając. Odstawić do wystudzenia. Blachę wyłożyć papierem i układać naprzemiennie: krakersy, masa budyniowa, krakersy, krówka, krakersy. Na wierzch ułożyć ubitą śmietanę z żelatyną i posypać płatkami migdałowych.

Smacznego!😎

 

Ten pokaz slajdów wymaga włączonego JavaScript.

Dodaj komentarz