Dziś nadszedł moment, na wykonanie zwycięskiego przepisu Pani Dorotki. Jeszcze raz GRATULUJĘ! Niebawem przygotuje małą nagrodę niespodziankę – jak tylko będzie okazja na spotkanie to ją wręczę .
A tymczasem, zdradzę Wam moje wrażenia! Ciasto mimo, że nie wymaga pieczenia jest dość pracochłonne i wymaga czasu.
Ale WARTO!
Jeszcze raz podaję przepis:
Krówka bez pieczenia
Składniki:
1 l mleka
2 duże paczki krakersów
3/4 szklanki cukru
2 małe śmietanki 30%
10 dag płatków migdałowych
3 łyżki żelatyny
1 cukier waniliowy
25 dag masła
1 szklanki mąki pszennej
1 duża łyżka mąki ziemniaczanej
1 budyń waniliowy
1 jajko
1 puszka krówki
Przygotowanie:
W 1,5 szklanki mleka roztrzepać obie mąki, budyń i jajko. Resztę mleka zagotować z masłem, cukrem, cukrem waniliowym. Roztrzepane mąki wlać na gotujące się mleko cały czas mieszając. Odstawić do wystudzenia. Blachę wyłożyć papierem i układać naprzemiennie: krakersy, masa budyniowa, krakersy, krówka, krakersy. Na wierzch ułożyć ubitą śmietanę z żelatyną i posypać płatkami migdałowych.
Smacznego!😎